Polar Seafrozen AS

- Factoring med kredittsikring har vært avgjørende for god likviditet og en trygg vekst, sier adm. direktør hos fiskeeksportøren Polar Seafrozen AS, Bjørn Otterlei.

De siste årene har Polar Seafrozen i Fosnavåg på Sunnmøre økt omsetningen med rundt 100 millioner kroner i året. Selskapet selger hvitfisk og skalldyr til en rekke land, blant annet Kina, og har vært gazellebedrift 3 - 4 år på rad.

– Vi bestemte oss helt fra starten av at vi skulle ha factoring som en del av den totale finansieringsløsningen. Factoring gir oss den beste gearingen på kundefordringene og har vært utrolig viktig for å ha nok likviditet til den veksten vi ville ha.

Med et økende salg, var det naturlig å kredittsikre fordringene, og Polar Seafrozen valgte en kombinert avtale der kredittforsikring er en del av factoringløsningen.

- Kredittsikring av fakturaene er et «must» for oss, forteller Otterlei. Vi bruker webløsningen factolink.no og sjekker om vi er innenfor forsikringsgrensene på kundene før vi selger mer til dem. Det er viktig for å unngå tap.

- SpareBank 1 Factoring gjør all rapportering og oppfølging mot assurandør, fortsetter han. - Da vet vi at det rapporteres korrekt i henhold til vilkårene og slipper å gå på en smell på grunn av feil eller manglende rapportering.

Den erfarne fiskeeksportøren har testet factoring i flere ulike selskaper og er ikke i tvil om hvem han vil bruke fremover. – Vi har best erfaring med factoring i SpareBank 1, vi kjenner folkene og vet at de har den beste kompetansen innen fisk og eksport!