Strømmes24 AS

- Jeg er stor fan av factoring og folka i SpareBank 1 Factoring, sier Anne Berit Thorsen på backoffice hos gave- og profileringsaktør, Strømmes24 AS.

- Før vi begynte med factoring i SpareBank 1, var det mye arbeid med purring og oppfølging som ble nedprioritert. Vi sendte aldri noe til inkasso og hadde ingen faste oppfølgingsrutiner. Dette påvirket også likviditeten, forklarer Thorsen.

Thorsen har ansvar for fakturering og kreditering i Strømmes24 AS – en av Norges største og mest erfarne leverandører av profileringsartikler.

- Factoring er avgjørende for at det skal fungere. Etter at vi begynte med factoring, ble det så oversiktlig og ryddig. Vi har full kontroll på webløsningen factolink.no og kunne ikke klart oss uten. Det har vi ikke kapasitet til med så mange kunder.

Thorsen er ofte på factolink.no. Der kan hun kommunisere om alt i fra ønsket utbetaling til beskjeder vedrørende rentenotaer. Likviditeten har bedret seg mye.

- Kundene betaler mye tidligere og er det noen som betaler for sent, krever SpareBank 1 Factoring inn forsinkelsesrenter for oss, poengterer hun.

Strømmes24 AS har vokst kraftig. Nå har de flere selgere og antall fakturaer øker stadig, men likviditeten er ikke noe problem.

- Factoringfinansiering øker i takt med omsetningen. Vi kunne ikke vokst slik uten factoring, understreker Thorsen.

- Vi trengte heller ikke ansette flere på backoffice. Vår kundeansvarlige i SpareBank 1 Factoring er veldig viktig og jeg setter ubeskrivelig stor pris på henne. Uansett hvem jeg snakker med, er de alltid blide og ingenting er noe problem, smiler Thorsen.

- Factoring er både for små og store bedrifter. Man kan fakturere og så slippe innkrevingsarbeidet og frigjøre kapasitet. Jeg er stor fan av factoring og folka der, avslutter hun.